Er bestaan vele soorten diëten, de een nog spannender dan de ander. Maar wat is nu echt van belang? Wat houdt u op de lange termijn vol?
Op de korte termijn geven de spannende diëten vaak een mooi resultaat, maar op de lange termijn zijn ze niet vol te houden en valt men terug naar het oude patroon. Om langdurige gezondheidswinst te boeken is het belangrijk dat de veranderingen ook op lange termijn vol te houden zijn. Niet omdat men zegt dat het moet, maar omdat u zichzelf er lekkerder, fitter, gezonder bij voelt. Wanneer u vanuit dit gevoel aanpassingen doet in uw voeding en leefstijl, is het leuk, inspirerend en motiverend om door te gaan.
Tijdens onze begeleiding ligt de focus op verse en onbewerkte producten en variatie. Als u in de keuken zelf bv. vlees op smaakt maakt, kunt u er zelf voor zorgen dat er geen zout bij wordt gedaan, alleen maar kruiden en specerijen. Zo houdt u grip op de samenstelling van de voeding. Door te variëren houdt u het lekker en uitdagend en wordt het niet saai.